Rekrytering. & TM + MI 

 

Profiler in Talent Management within Behavioral Science 

Efter många år inom individ & affärsutveckling, vidarestudier på Boston University,  forskning Stefan Lindstrom (researchgate.net) 

samt penetrering av framgångsfaktorer för organisation och företag lanserades denna process för 15 år sedan.
Sedermera följde andra och anammade fenomenet Talent Management även på svenska. 

Slutet på 2010 talet dök ordet TA upp i Sverige och står för Talent Acquisition, vilket betyder att ha en inhouse enhet  som hittar och attraherar specialister att anställa.

MI är en förkortning för Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) och är en samtalsmetod som tidigare används i rådgivning och för att underlätta förändringsprocesser. MI utvecklades under 1980–1990-talen av psykologerna William F. Miller och Stephen Rollnick.                                                                      Här arbetar vi djupare med motivation och drivkrafter och det positiva. Nu är denna teknik/metod vidareutvecklad och ingår delvis i denna nya rekryteringsprocess.

Vill Du se vad just denna rek process kan innebära för fördelar för Er?

– här kan Du skicka en förfrågan  eller ringa direkt på 070–422 422 1

stefan-lindstrom-talent-management

 

 

Vissa företag säger att de har en unik process.

Jag låter hellre några kunder komma till tals.

”Hej Stefan. Att jag skriver till dig nu är för att jag vill ge dig en återkoppling på själva processen och vägen hit. Det har varit både lärorikt, spännande och roligt. För mig har den här rekryteringsprocessen inte varit lik någon annan jag varit på tidigare. Jag känner att jag ville berätta för dig att jag upplever ditt och ert arbetssätt som mycket positivt och tycker att ditt arbete är både professionellt och förtroendeingivande. Jag hoppas att det blir fler företag som tar till sig an ert sätt att arbeta på. Självklart hoppas jag på att få arbetet, men hur det än går, så har det varit en givande och rolig process.

Helt unik process! Hälsningar / Per”

”Hej Jag är ganska nöjd med min intervjufrekvens och ska som sagt skriva avtal på tisdag. Det är en spännande tjänst högt upp i en organisation, i en roll som jag inte sett mig i tidigare, och därför aldrig sökt den typen av arbete.

Tack vare Er och Er process som givit mig helt nya insikter Du gav mig även två riktigt bra tips, dessa tar jag till mig.

Hälsningar / Eva Carin

Jag får tacka dig för din vilja att återkoppla till mig på ett professionellt sätt som jag inte har stött på tidigare.
Ha det så bra!

Med vänlig hälsning /Pierre D

 

Du är faktiskt den första som gett riktig konkret feedback. Fortsätt gör de. De både inspirerar och motiverar arbetssökande i framtiden!

Lev väl! / Tansu

 

Hej Stefan, här kommer mina tankar om rekryteringen.

Jag tycker inte det fanns något negativt i rekryteringen, jag tyckte om processen med att samtala om arbetsplats och arbete hur man upplever det.

Att inte behöva besvara standardfrågor tycker jag var positivt, din metod var bättre jag kände att det var lättare att förmedla mig som person.

Du har alltid varit väldigt öppen och ärlig. Jag tycker du skall fortsätta som du gör, för mig passade det perfekt 🙂

MVH / Daniel V

Önskar dig en trevlig kväll. MVH / Marie L” 

”Hej! Om jobbet som Int Försäljningschef så har Maria därifrån ringt för att bekräfta nytt möte med Richard nästa vecka. Jag vet nu inte om vi får anledning att ses eller höras den ”närmaste” tiden men så här långt har jag mycket uppskattat ditt (ert?) sätt att jobba.

Rekommendation Stefan Lindström

 

Jag vill varmt rekommendera Stefan Lindström som en enastående rekryterare. Han ansvarade för min anställningsprocess som ledde mig till en fantastisk tjänst på Haninge Kommun.

Hela rekryteringsprocessen var inte bara trevlig och professionell. Han höll mig ständigt informerad och besvarade mina frågor på ett snabbt och tillfredsställande sätt. Att ha en rekryterare som är tillgänglig och lyhörd gjorde hela processen mycket smidig och behaglig.

Stefans förmåga som människokännare var enastående. Det visade sig i våra samtal och även när han kontaktade mina referenser. De upplevde honom också som en behaglig person att prata med och kunde ge honom värdefull information om mig som kandidat. Det är fantastiskt att ha en rekryterare som inte bara bedömer mina färdigheter och erfarenheter, utan också tar sig tid att förstå mig som person.

Det var tydligt att Stefan hade en djup förståelse för företagets kultur och behov, vilket ledde till att jag blev matchad med en perfekt tjänst.

Slutligen, Stefan hade en positiv och professionell attityd genom hela rekryteringsprocessen. Han skapade en atmosfär av öppenhet och förtroende, vilket gjorde att jag kände mig avslappnad och bekväm under intervjuerna och samtalen, det gjorde mig entusiastisk och motiverad genom hela processen.

Han visade uppriktigt intresse för min karriärutveckling och gav mig värdefulla råd och feedback längs vägen.

Sammanfattningsvis vill jag verkligen betona att Stefan är en exceptionell rekryterare.

Tack så mycket, Stefan Lindström för en enastående rekryteringsupplevelse!

 

Med vänliga hälsningar, 2023/aug.

Tomas Helenius

Enhetschef

Projektenheten VA Haninge kommun

2023/aug.